10 اردیبهشت 1403

  • 1402/11/24
  • - تعداد بازدید: 38
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان زرقان

اضافه وزن و چاقی در کودکان

اضافه وزن و چاقی در کودکان

 
چاقی در کودکان یکی از مشکلات شایع در جهان است که شیوع جهانی آن در دهه های گذشته افزایش چشمگیری داشته است. علل چاقی کودکان ترکیبی از عوام ژنتیکی و محیطی است که از آن جمله می توان به افزایش کالری دریافتی، بیماری های غدد، بیماری های کروموزومی و مصرف دارو ها اشاره کرد.
 همچنین مطالعات جدید نشان می دهند کاهش سطح فعالیت های فیزیکی و افزایش زمان استفاده از تلویزیون و بازی های کامپیوتری یکی از عوامل اصلی افزایش شیوع چاقی در کودکان است. وزن گیری سریع طی 6 ماه اول زندگی عامل خطر افزایش وزن در دوران کودکی و بزرگسالی بوده و عدم فعالیت فیزیکی در سنین رشد ارتباط قوی با افزایش وزن در سنین بالاتر دارد.
عوارض چاقی در کودکان شامل عوارض متابولیک (افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2، هیپرلیپیدمی)، عوارض تنفسی و قلبی-عروقی می باشد. در نتیجه کنترل وزن کودکان از زمان تولد تا سال های بعد اهمیت زیادی دارد. 
برای کنترل وزن کودکان باید به نوع و مقدار ماده غذایی دریافتی و سطح فعالیت بدنی توجه شود. انتخاب وعده ها و میان وعده ها باید از گروه های غذایی اصلی غذایی(گروه شیر و لبنیات، گروه نان و غلات، گروه گوشت و حبوبات، گروه تخم مرغ و مغزها، گروه میوه ها و سبزیجات) باشد. مصرف همه ی گروه های غذایی سالم و کاهش مصرف شیرینی جات، تنقلات و نوشیدنی های شیرین شده و همچنین داشتن فعالیت بدنی کافی با توجه به سن کودک اهمیت زیادی دارد.
آب میوه های صنعتی، نوشابه ها ی گازدار یا بدون گاز، آب میوه های شیرین که دارای قند افزوده هستند، آب نبات ها، شکلات ها و کاکائوها، پاستیل، ساندویج های سوسیس و کالباس، پیتزا، سیب زمینی سرخ شده، سمبوسه، کیک های شکلاتی، کیک ها و بیسکویت های کرم دار، ماست های پرچرب و ماست های میوه ای صنعتی و سس مایونز از جمله مواد غذایی و میان وعده های ناسالم هستند که موجب اضافه وزن و چاقی می شوند و مصرف آنها باید به حداقل برسد.
همچنین کودکان باید در زمان مصرف غذا از بازی و تماشای تلویزیون خودداری کنند و مصرف غذا باید به صورت آهسته باشد.
نسرین دهش کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان زرقان

 

  • گروه خبری : پیام سلامت,اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 94880
کلیدواژه