01 شهریور 1404

  • 1404/03/17
  • - تعداد بازدید: 46
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان زرقان

در مورد تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بیشتر بدانیم

تب کریمه کنگو چیست؟ تب کریمه کنگو (CCHF) یک بیماری ویروسی خطرناک است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون و ترشحات حیوانات آلوده، مخصوصاً دام‌هایی مثل گاو، گوسفند و بز به انسان منتقل می‌شود و در فصل بهار و تابستان شیوع بیشتری دارد.

 راه‌های انتقال بیماری:

  1. گزش کنه آلوده اگر کنه‌ای که ویروس دارد شما را نیش بزند، ممکن است بیمار شوید.

  2. تماس با خون یا ترشحات حیوان آلوده اگر با دام آلوده کار می‌کنید (مثلاً دامپزشک، کشاورز، قصاب یا کارگر کشتارگاه هستید) یا خانم خانه داری که بدون دستکش به گوشت تازه دست می زنید، ممکن است ویروس از طریق بریدگی پوست یا تماس مستقیم منتقل شود.

  3. تماس با خون فرد بیمار مراقبین یا کارکنان درمانی که با بیماران در تماس هستند نیز ممکن است در خطر باشند.

 علائم بیماری: علائم معمولاً ۱ تا ۳ روز بعد از گزش کنه یا تماس با ویروس شروع می‌شوند و شامل موارد زیر هستند: تب ناگهانی سردرد شدید درد عضلات (به‌ویژه در پاها) سرگیجه و خستگی حالت تهوع یا استفراغ خون‌ریزی از بینی، دهان، یا زیر پوست (در مراحل شدیدتر)

 روش های پیشگیری: 

 پوشیدن لباس مناسب هنگام کار با دام‌ها یا رفتن به طبیعت لباس‌های آستین‌بلند و شلوار بلند بپوشید. از اسپری دفع حشرات استفاده کنید.

 بررسی بدن خود و دام‌ها برای کنه بعد از رفتن به طبیعت، بدن خود و حیوانات را از نظر وجود کنه بررسی کنید.

 استفاده از دستکش و وسایل حفاظتی هنگام تماس با دام‌ها یا ذبح آن‌ها قصابان، دامداران و کارکنان کشتارگاه باید حتماً از دستکش، ماسک و پیش‌بند استفاده کنند.

 خودداری از مصرف گوشت یا جگر خام یا نیم‌پز گوشت، جگر،دل و قلوه باید کاملاً پخته شود. همچنین به گوشت تازه ذبح شده دست نزنید و گوشت را تا ۲۴ ساعت و جگر را تا ۴۸ ساعت قبل از استفاده در یخچال نگهداری کنید.

طاهره فرجی کارشناس مبارزه با بیماری های واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان زرقان

  • گروه خبری : پیام سلامت,اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 125795
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید