تشکیل کمیته داخلی بهداشت روان در زرقان
تشکیل کمیته داخلی بهداشت روان در زرقان
کمیته داخلی بهداشت روان با حضور کارشناسان ستادی و مسئولان مراکز جهت کاهش تشویش و اضطراب ناشی از بیماری کرونا ویروس در شبکه بهداشت ودرمان زرقان تشکیل شد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان زرقان، با توجه به شیوع بیماری کرونا رییس شبکه بهداشت ودرمان زرقان بر ضرورت اتخاذ تدابیر لازم جهت کاهش ابعاد و جنبه های روانی، تشویش و نگرانی از شیوع بیماری کرونا در مردم وکارکنان بهداشتی تاکید کرد.
در ادامه کارشناس مسئول واحد سلامت روان گفت: شرایط جامعه امروز و بحران کرونا ویروس سبب ایجاد نا آرامی ها و اختلالات روانی ، به ویژه در افرادی که مشکلات زمینه ای داشته اند، شده است.
اسما پورقیومی در ادامه گفت: شیوع کرونا به طور قابل پیش بینی موجی از نگرانی و اضطراب را به جامعه تحمیل کرده است که تبعات روانی آن و تاثیری که بر سلامت روان افراد جامعه به طور ویژه کادردرمان گذاشته است،کمتر از خود بیماری نیست.
سپس روانپزشک بیمارستان امام حسن عکسری (ع) در ادامه نشست گفت: هر زمانی که اتفاقاتی مثل بلایای طبیعی و اپیدمی بیماری رخ می دهد یک سری عوامل هستند که ما را آزار می دهند مثل ابهام در مورد بیماری واین خود باعث اضطراب افراد می شود.چون ذاتا تحمل ابهام برای انسان ها سخت است.
همه مردم ممکن است نگران انتقال بیماری به عزیزانشان باشند و یا برای مثال نگران باشیم که چقدر دستکش وماسک می تواند از ابتلا ی ما به بیماری جلوگیری کند و این مسائل جز درگیری ذهنی ما هستند .
ما گاهی ممکن است با اینکه می دانیم برای مثال اگر در فاصله 1.5 متری یا بیشتر از فرد باشیم ویروس به ما انتقال پیدا نمی کند ولی باز بخاطر اضطرابی که داریم ممکن است جور دیگری رفتار کنیم .در شرایط فعلی کادر درمان قطعا نسبت به تفسیر علائم جسمی خود حساس تر می شوند و این موضوع باعث کاهش تاب آوری می شود.
همه اینها قابل درک است که در شرایط بحرانی افراد ممکن است، واکنش های روانشناختی شدیدی داشته باشند ،گاهی حتی ممکن است به کمک روانپزشک داروهایی برای مداخله و کاهش استرس نیز تجویز شود.
دکتر لیلا رازقیان در ادامه اظهار داشت: صرف نظر از همه اقداماتی که برای کنترل بیماری انجام می شود اثار روانشناختی بیماری اجتناب ناپذیراست ونکته مهم اینجاست که در زمان اضطراب سیستم ایمنی بدن در برابر ویروسها تضعیف می شود.
وی ادامه داد: برای کاهش اضطراب و تعدیل وضعیت عاطفی باید با خانواده و دوستان تعامل کنیم (می توانیم گروه دوستان و خانواده تشکیل دهیم )و احساساتمان را با هم در میان بگذاریم ،در رابطه با فرزاندانمان باید اطلاعات بیش از حد منفی به کودکان ندهیم بلکه اطلاعات ساده وروشن ضروری به آنها منتقل کنیم و زمان بیشتری را با آنها در میان بگذاریم ،آنها را بغل کرده و به سوالاتشان متناسب با سنشان جواب دهیم .روزانه 2تا 3 بار نفس عمیق داشته باشیم و به توانایی حرفه ای و ارزش کاری که می کنیم واقف باشید ،گوش دادن به موسیقی ، روش های تن آرامی و خنده درمانی باعث کاهش استرس و اضطراب ناشی از هر نوع بحران می شود.
این کمیته با حضور رئیس شبکه بهداشت، متخصص اعصاب وروان ،کارشناس مسئول واحد سلامت روان، مسئولین مراکز وکارشناسان ستادی جهت کاهش تشویش و نگرانی از بیماری کرونا در محل دفتر ریاست شبکه بهداشت ودرمان زرقان تشکیل شد.
نظر دهید