روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان زرقان
به مناسبت پویش ملی تغذیه سالم، بیشتر بدانیم!
پویش ملی تغذیه هر ساله با هدف اطلاع رسانی و فرهنگ سازی تغذیه سالم در سطح کشور برگزار می گردد. پانزدهمین پویش از تاریخ 17 لغایت 30 آذر ماه نیز با هدف آگاه سازی و اصلاح باورهای نادرست در مورد روغن ها و چربی ها و با تاکید بر شعار "روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم" در حال اجرا می باشد.
بیش از 278000 مرگ سالانه در سطح جهان را می توان به مصرف چربی ترانس تولید صنعتی نسبت داد.
مصرف زیاد چربی ترانس خطر مرگ به هر دلیل را تا 34 درصد، مرگ ناشی از بیماری های کرونری قلب را تا 28 درصد و بیماری های عروق کرونر قلب را تا 21 درصد افزایش می دهد.
هنگام مصرف روغن ها به موارد زیر باید توجه شود:
1. در هنگام انتخاب روغن به برچسب تغذیه ای آن توجه کنید. در صورتی که نشانگر اسید چرب ترانس آن قرمز رنگ بود، آن روغن را انتخاب نکنید.
2. از مصرف روغن های حیوانی، دنبه و پیه به دلیل میزان بالای اسید چرب اشباع خودداری کنید.
3. سعی کنید مواد غذایی را زیاد سرخ نکنید تا مواد مغذی آن حفظ گردد
4. برای مصرف کمتر چربی ها، غذا ها را به صورت کبابی،آبپز، بخارپز یا تنوری مصرف کنید
5. در صورت تمایل به سرخ کردن مواد غذایی، آن را صرفا با مقدار کمی روغن مخصوص سرخ کردنی و در زمان کوتاه تفت دهید.
6. مصرف روغن نیمه جامد را حذف کنید و به جای آن از انواع روغن های مایع و به مقدار کم استفاده کنید.
7. به جای سس سالاد، از روغن زیتون، آبلیمو یا سبزی های معطر استفاده کنید.
8. در هنگام طبخ غذا، روغن را به طور مستقیم از داخل بطری روغن به درون ظرف نریزید، بلکه از قاشق استفاده کنید تا میزان روغن مصرفی کمتر شود.
9. برای سرخ کردن مواد غذایی فقط از روغن های مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید.
نظر دهید