روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان زرقان
باید و نباید های تغذیه ای در بیماران مبتلا به سرطان

بیماری سرطان که به دلیل اخلال در روند رشد و تکثیر سلول ها به وجود می آید، سبب بروز مشکلات زیادی برای مبتلایان میشود.
اصولا سلول های بدخیم برای تکثیر به اولین ماده ای که احتیاج دارند قند است، بنابراین افرادی که مبتلا به سرطان هستند قند ساده مانند قند، شکر، آب میوه های صنعتی و کمپوت ها در برنامه غذایی باید محدود شود.
از جمله توصیه های تغذیه ای در بیماران مبتلا به سرطان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
استفاده از منابع پروتئینی مفید مانند تخم مرغ، گوشت مرغ ، بوقلمون و بلدرچین به دلیل تحلیل عضلانی در بیماران مبتلا به سرطان بسیار حائز اهمیت می باشد.
استفاده از روغن ها را برای تهیه پروئین ها محدود شود.
از روغن های مفید مانند روغن زیتون بکر در غذاها استفاده شود.
ماست های پروبیوتیک جایگزین لبنیات پرچرب شود.
جایگزین کردن میوه های پخته به جای استفاده از کمپوت ها.
به دلیل حالت تهوع ناشی از عوارض شیمی درمانی غذاها به صورت سرد مصرف گردد.در روزهای شیمی درمانی مصرف مایعات افزایش یابد.
با توجه به نوع سرطان و راهکار های درمانی آن، توصیه های تغذیه ای می تواند متفاوت باشد، از این رو برای جلوگیری از بروز مشکلات مختلف مثل تحلیل عضلات، تغییرات وزنی و تداخلات دارو و تغذیه این افراد باید تحت نظر افراد متخصص در حیطه تغذیه باشند.
فاطمه اسماعیلی نسب کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان زرقان
نظر دهید