26 شهریور 1404

  • 1404/06/24
  • - تعداد بازدید: 10
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان زرقان

نان کامل را بشناسیم

بهترین نانی که از آرد گندم می‌توان تهیه کرد، نان کامل است. 

نان کامل از آردی تهیه میشود که هر سه بخش دانه گندم(سبوس،جنین،آندوسپرم) در آن حفظ می‌شود و چنین نانی از پروتئین، کلسیم، آهن و ویتامین بالایی برخوردار بوده و قادر است بخش بسیاری از نیاز‌های جامعه به مواد مغذی را تامین کند.

همچنین نان کامل از منابع اصلی فیبر است که وجود آن در تضمین کارکرد طبیعی دستگاه گوارش انسان ضروری است. مصرف غلات کامل کاهش خطر بیماری‌های دیابت، بیماری‌های قلبی-عروقی، چاقی، بیماری‌های گوارشی، ‌مشکلات متابولیکی و برخی سرطان‌هت را به دنبال دارد. اما، با وجود فواید بسیاری که نان کامل دارد، درصد بالای سبوس گیری و حذف جنین در تولید آرد برای نان‌های سنتی و فانتزی رخ می‌دهد.

در دهه‌های اخیر، مصرف نان سفید افزایش یافته است، در حالی که این نان نه تنها ارزش غذایی مناسبی ندارد بلکه به عنوان یکی از عوامل اصلی بیماری‌های مانند سوء تغذیه، مشکلات گوارشی، بیماری‌های قلبی- عروقی، دیابت و چاقی در کشور محسوب می‌شود.

فاطمه اسماعیلی نسبکارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان زرقان

  • گروه خبری : پیام سلامت,اخبار
  • کد خبری : 132252
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید